Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ES/NL: Mieke Coenegrachts draagt voor uit het werk van oude en moderne Spaanse dichters.

30 oktober 2020 ⏰ 20:00 - 22:00

Onder voorbehoud

Mieke Coenegrachts draagt voor uit het werk van oude en moderne Spaanse dichters.

In deze barre tijden bieden gedichten soms troost en vermaak terwijl anderen juist melancholie oproepen en andere deze weer doet verdwijnen. Ons lid Mieke Coenegracht heeft een keur aan gedichten van Spaanse en Zuid-Amerikaanse dichters uitgekozen om deze avond voor te dragen Zo hoort U onder andere Pablo Neruda een aantal zaken uitleggen, komen de dwazen van Rafael Alberti en Pablo Neruda even langs, legt Mario Benedetti uit wat kakkers zijn en sluiten we af met de laatste reis van het ezeltje Platero van Juan Ramón Jiménez.

Mieke is lid van onze vereniging sinds haar dochter en kleinkinderen in Barcelona wonen. Van kinds af aan wilde ze graag voordragen. Zonder moeite kon ze gedichten uit haar hoofd reciteren die zij of haar broers en zus mooi vonden. 

Haar studiekeuze was een duel tussen klassieke talen en exacte wetenschappen. Dat die keuze uiteindelijk ten gunste van de farmacie uitviel, was meer ingegeven door druk van het thuisfront en zwijgplicht van haar leraar Grieks en Latijn dan door innerlijke overtuiging. Zo werd haar liefde voor taal en poëzie haar hobby en niet haar beroep.

Later volgde ze ‘voordracht en toneel’ aan de woordacademie in Hasselt, die ze met hoge cijfers afsloot. In haar dorp richtte ze het toneel- en poëziegezelschap ‘de Vlierghesellen’ op en daarna ‘Nachtschade’. Met beide gezelschappen behaalde ze prijzen en maakten ze programma’s over o.a. Guido Gezelle, de oude Grieken en Romeinen,  Daniil Charms, Couperus, Paul van Ostaijen …

Vanavond probeert ze haar liefde voor de Spaanstalige poëzie op ons over te dragen.

Na aanmelding ontvangt u de voor te dragen gedichten per email. Ze zijn uw bewijs van toegang.

Mocht u niet willen of kunnen komen wegens de COVID-19 beperkingen, dan proberen we de bijeenkomst via SKYPE in uw huiskamer te brengen. Ook hiervoor dient u zich van te voren aan te melden. Een dag van tevoren ontvangt u een instructie hoe u in uw browser de verbinding tot stand kan brengen.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Tags:
, ,

Gegevens

Datum:
30 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Tags:
, ,