Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ES: In gesprek met Arturo Kameya

20 februari ⏰ 16:00 - 17:00

Beste Leden,

Op dinsdag 20 februari om vier uur ‘s middags geeft Huis Marres ons de mogelijkheid om een uur lang met de Peruaans kunstenaar Arturo Kameya (1984) te praten over zijn werk en zijn tentoonstelling ‘Schimmige Geesten’ die op 9 maart open gaat.

Wanneer wij hem bezoeken bouwt hij met Claudia Martínez Garay Marres om tot een hotel waar de geesten van de mislukte staat Peru hun intrek hebben genomen. Aan de gevel komen enorme schilderijen met moderne messianistische beelden, en binnen allerlei scènes, waaronder een betegeld badhuis dat zich voordoet als restaurant, een meerarmige bierfontein en een zaal met drijvende vissen. Het interieur is een allegorie van de Peruaanse staat. Het weerspiegelt een schijnwereld waarin de waarheid minder belangrijk is dan wat uit pure noodzaak wordt opgeroepen.

Kameya vermengt geschiedenis, mythologie en populaire cultuur om de dagelijkse strijd en tegenstrijdigheden van zijn geboorteland weer te geven. Zijn multimediale werken brengen visuele cultuurtalen samen en verbinden allerlei verhalen, populaire mythen en historische gebeurtenissen met elkaar. Hij studeerde aan de Paudelijke Katholieke Universiteit van Peru in Lima (PE) en was resident aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (NL). Kameya’s werk werd tentoongesteld op Memory is an Editing Station, 22e Biënnale Sesc_Videobrasil in São Paulo (BR) in 2023; We, on the Rising Wave, Busan Biennale (SK) in 2022 en op Soft Water Hard Stone, de vijfde New Museum Triënnale, New York, NY (VS) in 2021.

De tentoonstelling is op 20 februari nog in opbouw, dus het is raadzaam stevig schoeisel aan te doen. Over de precieze invulling moet nog worden vastgelegd, maar zeker is dat Kameya graag in het Spaans zijn ideeën en gedachten over zijn werk met ons willen delen.

Gezien de afwijkende tijd (16:00 tot 17:00 uur) en de beschikbare ruimte (Huis Marres, Capucijnenstraat 98, Maastricht) willen we graag een indruk hebben van het aantal deelnemers dat we mogen verwachten. Wilt U, liefst per omgaande maar uiterlijk maandag 19 februari, aan Marja van Kerkoerle <secretaria@circulocervantes.nl> laten weten of we al dan niet op U en Uw eventuele introducé mogen rekenen? Als U een museumkaart heeft, wilt U die dan meenemen?

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Tags:
,

Organisator

Circulo Cervantes

Locatie

Huis Marres
Capucijnenstraat 98
Maastricht, Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Tags:
,

Organisator

Circulo Cervantes

Locatie

Huis Marres
Capucijnenstraat 98
Maastricht, Nederland
+ Google Maps