Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geluiden uit de Nieuwe Wereld: Miguel Rincón speelt Gaspar Sanz, Santiago de Murcia en Francisco Guerau

23 november 2022 ⏰ 20:00 - 21:15

De toegangsprijs voor niet-leden is 17,50E. Klik hier voor de kaartverkoop.

Leden van de Circulo Cervantes kunnen de instructies in de e-mail “Juan Bustamante a.s. vrijdag en het bijzondere concert in november vereist actie!” van 19 oktober 2022 volgen voor het gereduceerd tarief van 10,00Euro.

Op een novemberavond komt het warme, temperamentvolle gitaarspel van Miguel Rincón als geroepen. De keren dat hij in de Randstad speelde betoverde hij zijn verwende publiek in uitverkochte concerten. Dit keer komt hij met een geheel Spaans programma naar Maastricht.

In dit concert laat hij invloeden uit Zuid-Amerika op muziek in het moederland horen. Dansen als de Zarabanda kwamen van overzee naar Europa. Rincón speelt muziek van Gaspar Sanz, Santiago de Murcia en Francisco Guerau, de belangrijkste componisten en gitaristen van het Spaanse schiereiland in de 18de eeuw. Zij verzamelden en publiceerden niet alleen composities voor de Spaanse barokgitaar maar ook theoretische werken en instructies voor een fraaie uitvoering. Murcia was de meest reislustige van de drie – hij kwam in Frankrijk en de Spaanse Nederlanden – maar of hij ooit Zuid-Amerika haalde, weten we niet. Voor de muziek was dat ook niet nodig, want de klanken uit de nieuwe wereld waren al eerder in de oude wereld aangekomen. Ze verrijkten de Spaanse barok met hun onweerstaanbare ritmes. De zarabanda’s, folia’s en chacona’s van deze drie componisten getuigen van een unieke muzikale smeltkroes en Miguel Rincón weet ze als geen ander tot leven te wekken.

Miguel Rincón (1979) studeerde luit bij Juan Carlos Rivera aan het conservatorium Manuel Castillo (Sevilla) waar hij cum laude afstudeerde. Hij behaalde master titels bij Xavier Diaz Latorre aan het conservatorium van Barcelona en bij Eduardo Egüez aan het conservatorium van Zürich. Hij volgde masterklassen bij de meest beroemde luitspelers ter wereld en treedt samen op met tal van bekende internationale musici.

Hij is een graag geziene gast bij vele festivals en wordt overal ter wereld gevraagd om te concerteren.
Hij maakte opnames met ensembles als de Academia del Piacere [Fahmi Alqhai-Label Glossa & Harmonia Mundi], Seville Baroque Orchestra [Pierre Cao, Enrico Onofri…], I Barrochisti [Diego Fasolis-Label Decca] and Orfeo 55 [Nathalie Stutzmann-Label Warner Erato]. Als solist maakte hij de Baroque lute, opgedragen aan Johann Sebastian Bach [Carpe Diem Records] en Renaissance lute met werken van Spinacino, Schlick, Attaignant & Jan Ambrosio Dalza [Lindoro records].

Gegevens

Datum:
23 november 2022
Tijd:
20:00 - 21:15

Locatie

Cellebroederskapel
Cellebroederstraat 4
Maastricht, 6211KP
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
23 november 2022
Tijd:
20:00 - 21:15

Locatie

Cellebroederskapel
Cellebroederstraat 4
Maastricht, 6211KP
+ Google Maps