Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

NL: Arquitectura en España 1900-1920

18 enero 2021 ⏰ 19:30 - 21:30

Presentación: Suzanne Roelofs, architectuur historica

Spanje heeft fenomenale architectuur. Wat Spaanse architectuur echter zo interessant maakt, is haar eigenzinnige ontwikkeling, de kruisbestuiving van culturen en het voortbouwen op het verleden. We trekken kris-kras door heel Spanje en bespreken werken van bekende en onbekende architecten.
In deze lezing, de derde uit de cyclus die onze zustervereniging in Eindhoven organiseert, ligt het accent op het Catalaanse modernisme met o.a. werk van Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner en Josep Puig i Cadafalch. Na de periode van neostijlen in de 19e eeuw en onder invloed van het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven, zochten deze architecten aan het begin van de vorige eeuw naar een nieuwe vormentaal met zichtbare ijzerconstructies en mooie decoraties in de vorm van tegeltjes en gekleurd glas.

Suzanne Roelofs gaf eerder voor ons een lezing over moderne Spaanse architectuur in het gebouw van Bureau Europa.

U kunt zich via uw browser aanmelden bij het adres dat u per mail wordt toegestuurd. U hoeft het ZOOM programma niet te downloaden of te installeren wanneer aangeeft dat u de lezing in uw browser wil volgen. U dient zich 10 à 15 minuten voor het begin aan te melden. Tijdens de lezing wordt er een pauze gehouden van 15 minuten.

Detalles

Fecha:
18 enero 2021
Hora:
19:30 - 21:30
Etiquetas del Evento:
,

Local

Organizador

Detalles

Fecha:
18 enero 2021
Hora:
19:30 - 21:30
Etiquetas del Evento:
,

Local

Organizador